Knivguide: Hvilken kniv skal jeg vælge?

Knivguide: Hvilken kniv skal jeg vælge?

Knivguide: Hvilken kniv skal jeg vælge?

Det kan være svært at finde rundt i hvilke knive man skal inverstere i. Først og fremmest vil jeg sige, at det kommer an på dit udgangspunkt. Vil du udvide dit nuværende køkkenudstyr? Vil du starte fra scratch og bygge dit køkken op med nye knive til enhver opgave? 

Kokkekniven er den mest alsidige kniv i køkkenet

Vi vil altid anbefale dig at starte med en kokkekniv eller alternativt santokukniven. Kokkekniven er en rigtig god all-around kniv, der er et must i køkkenet. Med dets vuggeskær, gør kokkekniven det let som en leg at snitte alle dine grøntsager, det lange blad giver dig plads til at skære større emner og det høje blad sikrer dig en god balance og giver dig stabilitet, når du skal skære, hakke og snitte.

Disse 3 faktorer kombineret, er med til at gøre kokkekniven til den mest alsidige kniv i køkkenet!

Kokkeknivens efterfølger, utilitykniven

Har du allerede en kokkekniv, er utilitykniven en yderst brugbar kniv i køkkenet. Den har flere af de samme gode egenskaber som kokkekniven, men er mindre og det gør den let at arbejde med mindre grønstager og frugt, feks. hvis du vil arbejde med emnerne i hånden. 

Forskellige faktorer der gør sig gældende i dit næste valg af kniv

Bager du lune boller til familien hver weekend, eller måske endda i hverdagen? Så er brødkniven et must. 

Er du den der skærer den helt store steg for, hver lørdag, når der er gæster på besøg? Ville forskærerkniven være at foretrække. 

Er du lystfisker, er filet-/udbenerkniven en uundværlig kniv, når du skal bruge et godt værktøj til dine nyfangede makreller. 

Har du brug for personlig vejledning?

Det kan være svært at vælge de rigtig knive. Vi vil meget gerne hjælpe dig med at finde knive til dig og dine behov.
Send os en mail på salg@chefgear.dk eller ring til os på 20 857 857